מרפאת עיניים
- א' - ה' 19:00 - 9:00
- ו' - 14:00 - 9:00
- דיזנגוף 332, תל אביב יפו
"ראיה ירודה" היא שם כולל למגוון רחב של מצבים שהמשותף להם הוא מגבלה של ממש מבחינת היכולת החשובה כל כך, כשגם הרכבת משקפיים או שימוש בעדשות לא מחזירים את הראייה לטווח הנורמה. אנשים שסובלים מתופעה זו מוגדרים כ"כבדי ראיה". בעמוד זה תוכלו לקרוא על הסימפטומים העיקריים של הלקות, הגורמים האפשריים, האופן שבו מתבצע האבחון ועל כל הדרכים שבהם ניתן לעזור למי שסובל מראיה ירודה.
הראיה הירודה באה לידי ביטוי בתסמינים הבאים:
כל התופעות הנ"ל יוצרות קושי משמעותי לפענח את התמונה שהאדם רואה. כבדי ראיה עלולים להיכשל בזיהוי פנים, זיהוי מספר אוטובוס או כתובות, וגם הצפייה בטלוויזיה והקריאה (כולל כשהפונט גדול יחסית) הופכות בהדרגה למשימות כמעט בלתי אפשריות ועוד קודם לכן למעייפות מאוד. למעשה אוכלוסיית כבדי הראיה כוללת בתוכה גם אנשים בעלי תעודת עיוור, וזאת אם ישנה ראיה חלקית שניתן לשפרה.
עוד כדאי לדעת שהלקות בראיה מובילה לעתים גם לכאבים כרוניים באזור העיניים, נפיחות בעפעפיים, דמעת (כמות גדולה מדי של דמעות) והפרשות מהעיניים.
צרו איתנו קשר – השאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם!
ראיה ירודה היא תוצאה של מחלות שונות, רובן כאלה שמאפיינות בעיקר את המבוגרים, אם כי גם בגיל צעיר עלולה להתרחש ירידה בראיה עקב סיבות שונות. המחלות הנפוצות שגורמות לכך הן:
מצבים נוספים שפוגעים בראיה במידה ניכרת הם טראומות לעיניים (כלומר חבלה חמורה), היפרדות רשתית, קוצר ראיה גבוה, אטרופיה של עצב הראיה (תופעה שכיחה אצל אלכוהוליסטים אבל כזו שניתנת לריפוי יעיל) וישנם גם אנשים שאצלם הראיה הירודה היא מלידה.
ההשתכללות הטכנולוגית בתחום הראיה מייצרת פתרונות רבים ואפקטיביים. המפתח לשיפור מיטבי הוא אבחון מדויק של המצב ושל הסיבה לקשיים בראיה. בגלל שישנם גורמים רבים אפשריים ישנה חשיבות עצומה לניסיון של רופא העיניים שבו בוחרים להיעזר.
האבחון כולל מספר בדיקות אפשריות ועוד לפניהן תשאול מקיף של האדם. כמו כן נמדדת רגישות כל עין לאור, חדות הראיה, היכולת להבחין בגוונים שונים ועוד. חשוב מאוד לבדוק את המבנה הפיזיולוגי של העיניים וכשישנו חשד למחלות ספציפיות כגון ניוון מקולרי גילי או גלאוקומה להיעזר במכשור ייעודי – אופטלמוסקופ (שמזהה קטרקט), בדיקת קרקעית העין (לאבחון מידת חומרת AMD), מיפוי רשתית OCT (צילום מתקדם שמשמש בין השאר לצורך מעקב אחרי רטינופתיה סוכרתית) ועוד.
הסקת המסקנות הנכונות מהמידע שמתקבל בבדיקות השונות היא הבסיס להתאמת הפתרון האופטימלי.
ראיה ירודה היא לא גזירת גורל. גם כשהמשקפיים ועדשות המגע לא מספקים פתרון אופטימלי עדיין ישנן דרכים רבות לעזור לכבדי ראיה – כאמור על בסיס אבחון מקצועי.
האמצעים לשיקום הראיה כוללים עזרים פשוטים יחסית כמו זכוכית מגדלת, וליתר דיוק מגוון רחב של זכוכיות מגדלות, תוכנות ייעודיות (למשל כאלה שמקריאות טקסטים ממסכים) וגם מערכות מורכבות יותר כמו טמ"ס – טלוויזיה במעגל סגור שמתחברת אל המחשב ומקרינה את מה שמוצג עליו על המסך שלה, בהגדלה, כך שקל לצורך את התכנים. ישנם גם טמ"סים ניידים שניתן להיעזר בהם מחוץ לבית – למשל כשעורכים קניות בסופר.
לטובת צפייה בקולנוע או בתיאטרון ישנם משקפיים טלסקופיים, ועוד פתרון אפשרי הוא תרגילי עיניים ייעודיים, למשל לחיזוק הראיה ההיקפית. בכל מקרה התאמת הפתרון תתבצע לאחר השלמת טיפולים נדרשים, כולל ניתוח או טיפול בלייזר במידת הצורך.
ראיה ירודה היא לא גזירת גורל, ואין שום סיבה לסבול מפגיעה באיכות החיים בגלל הקושי לראות. במציאות שבה ישנם שלל עזרים אופטיים, עזרים אלקטרוניים ועזרים אחרים, כדאי לנצל אותם.
באייקאר מדיקל קליניק תמצאו רופאי עיניים בעלי ניסיון רב באבחון ראיה ירודה ובסיוע בהתאמת פתרונות מיטביים. ניסיון יקר ערך זה, ואיתו הציוד המשוכלל והמחויבות המלאה להקלה משמעותית של הקושי אצל כל מטופל ומטופלת, מבטיחים מקסימום תועלת – מבטיחים ומקיימים.
צרו איתנו קשר – השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!